Українська влада не готова до боротьби з поширенням коронавірусу і продовжує робити вигляд, що нічого не відбувається. Про це заявила Юлія Тимошенко, передає прес-служба партії “Батьківщина”.

 

“Перше, що потрібно було зробити, – відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби та можливість виклику лікаря додому. Як тільки стало відомо про стрімке поширення коронавірусу в світі, потрібно було скоординуватися з усіма країнами, які мають спеціальні експрес-тести для виявлення коронавіруса, і з тими країнами, які вже почали займатися розробкою вакцини. Але, на жаль, влада упустила час, загралася в “мовчанку” і тим самим тільки розігнала паніку “, – підкреслила політик.

Тимошенко також зазначила, що в даний момент люди не знають, чи готова країна протистояти поширенню хвороби. Невідомо, які заходи безпеки вживаються, наскільки готові лікарі, і немає довіри до влади.

“Чому сьогодні про медичні питання каже міністр економіки? Чому міністр охорони здоров’я без медичної освіти і взагалі без розуміння, якою сферою вона керує. І взагалі, як може міністр охорони здоров’я за таких ризиків, що стоять перед Україною в контексті світової епідемії, самоізолюватись на чотирнадцять днів в Нових Санжарах і управляти по скайпу? ” – обурилася нардеп.

Тимошенко впевнена, що “влада не пройшла” тест на коронавірус “і довела свою безпорадність.” Треба рятувати українців, звичайних громадян, які вже знаходяться в групі ризику. І діяти негайно, не відкладаючи, і в той же час розумно, виважено і професійно! “- резюмувала вона.

Але давайте згадаємо, як в 2009 році, в період епідемії свинячого грипу в Україні уряд тодішнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко закупив величезну партію вакцини “Таміфлю”. Пізніше Окружний суд США визнав незаконними дії Кабміну при закупівлі вакцини. Компанія-посередник повинна була повернути в державну казну України понад 19 мільйонів доларів.

Державне підприємство “Укрвакцина” закуповувало величезну партію препарату “Таміфлю” через посередницькі компанії Olden Group LLc і ТОВ “Інтерфарм”. Однак в ході міжнародного аудиту фінансово-господарської діяльності уряду Тимошенко, з’ясувалося, що ціна вакцини була завищена у багато разів. Україні було завдано серйозних матеріальних збитків.

Зазначимо, що зараз українська влада переконує, що причин для паніки немає і всіх необхідних заходів в Україні вжито.

Джерело:korupciya.com