Позбутися від каменів у нирках можна і без операції. Страждала від них моя тітка. Так ось, щоб позбутися від каменів, вона пила дуже багато води, щоб за добу виділялося не менше 2 л сечі. А це запобігає подальше утворення каменів.
Журавлинний, морквяний, капустяний і картопляний соки теж сприяють часткового розчинення каменів і їх виведенню. Велика частина каменів складається з кальцію, тому обмежте їжу, багату ім. Це перш за все молочні продукти . Не їжте занадто багато їжі, що містить щавлеву кислоту і оксиданти.
Це квасоля, буряк, чорниця, полуниця, кабачки, чай . Їжте їжу, багату на вітамін А, він допомагає тримати в порядку внутрішню оболонку сечового тракту і сприяє зниженню утворення каменів. До продуктів, що містять вітамін А, відносяться абрикоси, капуста брокколі, печінку, гарбуз, мускусна диня.
Малорухливий спосіб життя сприяє утворенню каменів, тому будьте активні, корисні піші прогулянки не менше 3 км в день. Якщо у вас камені в нирках – значить, ви багато вживаєте білка, він сприяє утриманню солей, утворення сечової кислоти, кальцію і фосфору в сечі, що і призводить до утворення каменів.
Не зловживайте сіллю, її потрібно 2-3 г на добу. Зменшуйте споживання копченостей. Надлишок вітаміну С сприяє утворенню каменів так само, як і вітаміну D.
Виведення каменів найпростішим способом
Перший день – сік одного лимона. Другий – сік 2 лимонів. Третій день – з 3 лимонів. Так додаємо до 7, потім – зворотний відлік. Всього піде 49 штук. Потрібно довести воду до кипіння і опустити в неї лимони, прокип’ятити 2 хвилини, вийняти лимон, обдати його холодною водою, розрізати навпіл і вичавити сік.
Це легко. Пийте через трубочку, щоб не пошкодити зубну емаль. Випити потрібно протягом дня через рівні проміжки. Камені перетворяться в пісок, і він вийде безболісно також від відвару кореня соняшника (1 стакан подрібненої сировини залити 3 л води, прокип’ятити 5 хвилин, процідити, розділити на 3 рівні частини і поставити в холодильник).
Щодня випивати по 1 л. Другий раз ці ж коріння кип’ятити 10, а третій – 15 хвилин. Пісок можна вигнати і відваром польового хвоща. 1 ст.л. залити 1 склянкою окропу, пити по 0,25 склянки 3 рази на день.
Допоможе і відвар петрушки – кореня і зелені разом. 1 кг петрушки промити, залити 3 л води і додати 1 кг цукру, кип’ятити на повільному вогні 30 хвилин, настояти 1 добу, пити по 1 л в день протягом дня, є легку їжу, нічого іншого не пити.
Сусідка поділилася радою: 1 дес насіння конопель залити 1 склянкою окропу, настояти 40 хвилин, процідити і пити 3 рази на день. Камені виходять після другої денний порції.
Прибрати запалення в нирках допоможе свіжовичавлений журавлинний сік. Його треба приймати по 1 ст.л., заїдаючи 1 ст.л. меду, 3 рази в день. З цією ж метою можна щодня приймати по 2 ст.л. оливкового масла або випивати по 300-500 мл свіжого соку чорниці.
Також запалення в нирках проходить, якщо подрібнити сухими і змішати за об’ємом по 2 частини плодів шипшини, по 1 частини кукурудзяних рилець, листя берези і брусниці, залити 1 ст.л. суміші склянкою окропу, настояти 6-8 годин, процідити і пити по 0,25 склянки 3-4 рази на день через годину після їжі.
Ще, щоб зупинити запальний процес в нирках, можна змішати сухими за обсягом, попередньо подрібнивши, по 1 частини шишок хмелю, пелюсток троянди, плодів ялівцю, квіток лаванди і ромашки, листя чорної смородини, берези і мучниці, трави базиліка і Будра,
по 2 частини трави буквиці, листя брусниці і подорожника, 3 частини листя кропиви, 4 частини плодів шипшини і по 6 частин ягід суниці і трави хвоща польового, залити 1 ст.л. суміші 750 мл окропу, настояти 3 години, процідити і пити по 50 мл теплого настою 4-5 раз в день.
При запаленні і каменях в нирках і сечовому міхурі можна змішати порівну за обсягом, попередньо подрібнивши сухими, кукурудзяні рильця, листя чорниці, стулки квасолі, пагони туї, солому вівса і траву плауна булавовидний, залити 4 ст.л. суміші в емальованому посуді 1 л води, витримати ніч під кришкою в гарячій духовці, а вранці прокип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, настояти 4 години, процідити і пити по 0,25 склянки кожні 30 хвилин.
Постійно готувати і вживати свіжий засіб.