Мені дуже пощастило зі свекрухою! Мало того що вона добра і мудра жінка, так ще і прекрасна господиня. Саме від неї я дізналася про величезну кількість страв, які тепер із задоволенням готую для чоловіка і дітей.
Один з таких рецептів – картопляні биточки. У цих биточки немає м’яса, зате є картопля, сир і цибулю. І що зручно, це блюдо можна готувати з НЕ з’їденого вчора картопляного пюре . Однак воно гідно і того, щоб заради нього почистити і відварити свіжу картоплю.
Сьогодні редакція «Так Просто!» Поділиться з тобою відмінним рецептом биточків з картоплі . Прекрасно виглядають в оточенні зелені і яскравих свіжих овочів, а виходить куди крутіше дерунів!
картопляні битки
СКЛАДОВІ
- 6-7 невеликих картоплин
- 70 г твердого сыра
- 1 яйце
- 1 цибулина
- сухарі паніровочні
- соль по вкусу
- 20 г вершкового масла
- рослинне масло для смаження
Приготування
-
- Для початку потрібно підготувати картоплю. Вимий його, очисти, знову вимий і відвари в підсоленій воді. Злий воду і залиш остигати.
-
- Остиглий картопля перекрутити через м’ясорубку. Сир натри на крупній тертці. Лук вимий, очисти і наріж невеликими кубиками.
- Яйце збий і з’єднай з картоплею, туди ж додай тертий сир і нарізану цибулю. Гарненько все перемішати.
- З картопляного тіста вручну сформуй заготовки для биточків.
- Кожну з заготовок гарненько обваляй в панірувальних сухарях, а потім зроби на них неглибокі надрізи у вигляді решітки.
- Постав сковороду на середній вогонь і розігрій олію. Додай до нього трохи вершкового масла.
- На розігріту сковороду виклади картопляні биточки. Обсмажуй їх з двох сторін до золотистого кольору.
- Ось і все, картопляні биточки готові. Смачного!
РАДА РЕДАКЦІЇ
Також пропоную тобі дізнатися, як приготувати фарширований картопля. Блюдо дуже смачне і ситне!
Коли ти в наступний раз вирішиш покликати додому гостей, спробуй приготувати цю страву. Ніхто з гостей точно не піде додому голодним. Швидше за все, вони навіть попросять тебе записати для них рецепт і вважатимуть тебе справжнім кулінаром.
Картопляні битки – гідний рецепт для ситної вечері . Їх можна їсти і як самостійне блюдо на сніданок або полуденок і подавати замість гарнір до м’ясних і рибних страв. А моя сім’я обожнює їх в поєднанні з грибним соусом з печериць.
Як часто ти вживаєш страви з картоплі? Яке з них твоє улюблене? Чекаю твоїх коментарів!
Источник: reallife.com.ua