Схоже, що Верховна Рада планує якнайшвидше прийняти закон про мобілізацію щоб відвернути увагу суспільства від цього важливого документу. В цей час депутати, які мають бронь, нахабно радять українцям перепливати Тису в пошуках кращої долі.

У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нацбезпеки пропонують скоротити термін розгляду правок до законопроєкту №10449.

Про це заявив перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

«Є висока ймовірність, що цього тижня парламент розгляне у першому читанні цей законопроєкт, а також всі альтернативні, що надходитимуть на момент прийняття комітетом відповідних рішень про скорочення термінів підготовки до першого читання», — сказав Корнієнко.

І це все не зважаючи на те, що Європейська бізнес асоціація говорить, що цей законопроект провальний та не доопрацьований. Проте, схоже, що депутатам на все це начхати і їм головне тільки те, щоб бути заброньованими та не підлягати мобілізації, коли інші важливі бізнеси цього зробити не можуть.

Корнієнко також озвучив норми законопроєкту про мобілізацію, які викликають найгарячіші суперечки. Серед них питання електронних повісток.

«Мені здається, що серед народних депутатів будуть дискусії і по нормам щодо осіб з інвалідністю і тих, хто доглядає за особами з інвалідністю», — каже він.

До того ж, народний депутат України Ігор Кривошеєв заявив, що чоловіки, які не готові долучитися до війни проти окупантів, мають «шукати собі іншу країну».

«Усі чоловіки в Україні повинні розуміти, що ми воюємо за наше право на існування. Якщо вони не готові долучитися до війни у той чи інший спосіб, то треба шукати собі іншу країну, відверто кажучи. Якщо ви не берете на себе цю відповідальність, є можливість переплисти Тису і шукати собі інше громадянство», – сказав нардеп.

От так і виходить, що депутати відправляють на фронт інших, проте з себе бронь знімати не хочуть.