Сталось неймовірне! Путін дав задню, після того, як ЗСУ дали по зубам рф на Харківщині

Він заявив, що готовий домовлятись по стамбульському мирному договору. І також сказав, що планів взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Путін публічно відмовився від планів захопити Харків. Невже виводить війська?

 «Планів взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає», — сказав Путін в своєму виступі.

Після розгрому від наших хоробрих Збройних Сил Путін відмовився від своїх планів і вже ймовірно найближчим часом готовий вивести війська.

 

«Щоб змусити Росію вивести свої війська з українських територій, необхідне відповідне комюніке. Для того, щоб цей процес був ефективний, до нього також повинні бути залучені й інші країни світу.»,- заявив президент України Володимир Зеленський.

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад два роки. Незважаючи на значні втрати, ворог продовжує тиснути вздовж всієї лінії фронту та намагається просуватися вглиб українських територій.

На думку Зеленського, для того, щоб змусити Росію вивести свої війська з території України, необхідна значна підтримка кількох країн та відповідне комюніке, яке забезпечить нашій країні дипломатичну перевагу. Після створення такого документа, процес виведення окупаційних військ можна буде обговорювати на міжнародних платформах. На таких майданчиках країни зможуть обговорювати кожен пункт і доопрацьовувати його за потреби.

Лише коли план буде повністю готовий, його можна передавати представникам Росії. Як приклад, Володимир Зеленський навів зернову угоду, яку погоджували з ООН та Туреччиною. Проте недолік цієї угоди полягав у тому, що до процесу було залучено лише дві країни, через що Росія змогла «вислизнути» з домовленостей, а Україні довелося в складних умовах створювати новий зерновий коридор.

Зеленський також підкреслив, що перед переговорами з представниками Росії необхідно мати чіткий, узгоджений усім світом план. Президент зазначив, що наразі Україна працює в різних напрямках, і це питання залишається актуальним.

Зеленський проводить переговори з лідерами країн світу, а керівник Офісу Президента – з дипломатами та послами. Загалом така робота сприяє посиленню підтримки України.